Vanaf begin dit jaar is Mariëlle het Tijdwinners-team komen versterken. Zij maakte de overstap vanuit IBN en voelt zich ‘perfect op haar plek’. In de nieuwe uitgave van Bedrijvig Uden staat een mooi artikel over haar ervaringen.

De volledige tekst zoals gepubliceerd in Bedrijvig Uden (maart 2018):

”Schoonmaken is één van de diensten die we aanbieden”, vertelt Marjolijn. “Voor ons was het dus logisch om dat ook op onze eigen locatie te gaan doen. Alleen zou dat het einde van het dienstverband voor Mariëlle betekenen… Dát wilden we niet. Wij, maar ook alle andere ondernemers in het pand, zijn erg op Mariëlle gesteld. Ze doet haar werk perfect en zorgt voor een vrolijke noot. Al snel ontstond het idee om te kijken of ze bij óns in dienst kon komen.”

Positief verrast

Wat volgde, was een korte reeks gesprekken met IBN. “IBN was positief verrast”, blikt Marjolijn terug. “Het waren heel goede, constructieve gesprekken. Allebei wilden we één ding kunnen garanderen: zekerheid voor Mariëlle. Ze werkte al 28 jaar bij IBN en wilde de overstap best maken, maar ze zou wél haar vertrouwde nest verlaten en in het diepe springen. Via een detacheringsconstructie hebben we een overstap met terugkeergarantie kunnen realiseren.”

Gemaksdiensten

Tijdwinners biedt klanten ‘gemaksdiensten in en om het huishouden’. Van schoonmaakhulp tot extra handen in de tuin en van boodschappendienst tot persoonlijk vervoer voor wie bijvoorbeeld slecht ter been is of zelf geen vervoer heeft. Mariëlles werkzaamheden betreffen vooral schoonmaak-gerelateerde activiteiten, al zetten klanten haar ook vaak voor andere werkzaamheden in. “Laatst vroeg de eigenaar van een bedrijf waar Mariëlle schoonmaakt, of ze wilde assisteren bij receptiewerkzaamheden”, aldus Marjolijn.

Echte aanpakker

Mariëlle is sinds 1 januari 2018 officieel lid van het Tijd-winners-team en beschikt over alle kenmerken die een Tijdwinner moet hebben. Marjolijn: “Een Tijdwinner is een echte aanpakker, gemotiveerd, klantvriendelijk en werkt zorgvuldig en secuur. Mariëlle heeft het allemaal. Bovendien toont ze veel eigen initiatief, voordat je haar kan vragen of ze even de bladeren van de stoep wil vegen of de ramen wil zemen, heeft ze het al gedaan. Hetzelfde geldt voor allerlei andere werkzaamheden: ze ziet het werk liggen en handelt meteen.”

Waardevolle kracht

Het werken met een IBN-kracht kan vragen om extra begeleiding. Marjolijn: “Ook Marielle heeft ondersteuning nodig. Met een beetje geduld en goede wil kom je samen heel ver. Voorbereiding op werkzaamheden, het gebruik van een mobiele telefoon, het omgaan met geautomatiseerde roosters… Het vraagt wat meer tijd. Die tijd krijgen we ook van IBN. Samen hebben we een mooie constructie om Mariëlle goed te begeleiden en toch voldoende declarabele uren te maken. Je merkt aan alles dat IBN het beste wil voor haar medewerkers. Ik zou andere ondernemers een samenwerking met IBN zonder meer aanraden. Als je de juiste persoon binnenhaalt, verrijk je je team gegarandeerd met een heel fijne en waardevolle kracht.”

‘Perfect op mijn plek’
“Het bevalt me heel goed bij Tijdwinners, ik voelde me meteen thuis en ben warm ontvangen door mijn collega’s. Ik doe vooral huishoudelijk werk, zowel bij mensen thuis als bij bedrijven. De ene keer werk ik voor een hulpbehoevende bewoner, de volgende keer maak ik schoon in een kapsalon. Ik heb intussen al veel nieuwe ervaringen opgedaan. Zo ging ik vroeger altijd op de fiets naar mijn werk, maar tegenwoordig rijd ik in een Tijdmachine (elektronisch voertuig). Dat was spannend, maar het was vooral een heel leuke uitdaging. Ik word gedetacheerd door IBN, maar voor mijn gevoel werk ik bij Tijdwinners. Ik zit perfect op mijn plek.”
Mariëlle Gerrits, Tijdwinner